Vérnyomáscsökkentő zene


vérnyomáscsökkentő zene milyen italok magas vérnyomás ellen

Június Ezt a zenét hallgasd, ha túl magas a vérnyomásod! Hiába, a komolyzenének nem csak az élvezeti értéke kiemelkedő, de mostanra az is bebizonyosodott, hogy egészségünkre is kedvező hatással van.

A komolyzene vérnyomáscsökkentő zene ugyanis olyan műveket alkottak, melyek magas vérnyomásos fűszerkezelés néhány képes visszaszorítani a túl magas vérnyomást. Ezek a művészek, tehát nemcsak a zene történetét írták át örökre, de orvosi szempontból sem elhanyagolható az életművük. Komolyzene szívesen A Ruhr-Universitat Bochum tanulmányából az is kiderül, hogy a komolyzene hallgatása nem csak a vérnyomást szabályozza, mert kedvezően hat a szívritmusra is, és úgy általában pozitívan befolyásolja a szívműködést, ami a hosszú élet egyik záloga.

vérnyomáscsökkentő zene igyon vörösbort a szív egészségéért

A kísérletben résztvevő különféle élettani paramétereit vizsgálták: kortizolszintet, pulzusszámot. Két csoportot alkotva: az egyik as csoportban zenét hallgattak, míg a másikban, vérnyomáscsökkentő zene kontrollcsoportban teljes csend volt. A zenehallgatós csoportot további 3 részre bontották: egyikben Mozart, a másikban Strauss-műveket, míg a harmadikban ABBA-slágereket hallgathattak a résztvevők.

vérnyomáscsökkentő zene testedzés a magas vérnyomás megelőzésére

A vizsgálat során, főként a nőknél volt megfigyelhető a zenehallgatás hatására bekövetkező drasztikus stressz-szint csökkenés. Mozart a befutó A zene tehát és a zeneterápia, nagyon is pozitívan tud hatni elménkre és testünkre is.

vérnyomáscsökkentő zene a magas vérnyomás kockázata

Mozart darabjai pedig különleges hatással vannak szervezetünkre: csökkenti vérnyomáscsökkentő zene magas vérnyomást, mégpedig úgy, hogy a szívizom relaxációjának következtében csökken az artériás nyomás. A magas vérnyomásban szenvedők tehát rakjanak fel otthon egy Mozart-lemezt, vagy irány egy komolyzenei koncert!

vérnyomáscsökkentő zene a magas vérnyomást kezelni kell

Kétségtelen összefüggés van a zenehallgatás vérnyomáscsökkentő zene a szív- és érrendszer, illetve agyunk működése között: kellemes zenét hallgatva testünkben endorfin szabadul fel, mely jólétünket szolgálja.