Tenaxum helyettesítője, TENAXUM 1 mg tabletta betegtájékoztató


A Tenaxum hatóanyaga kiválasztódik az anyatejjel, ezért szoptatás ideje alatt szedése nem javasolt.

hipertónia pszichoterápia

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre A gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket ronthatja. Az ezektől való esetleges eltiltás tenaxum helyettesítője és időtartamát kezelőorvosa határozza meg. Fontos információk a Tenaxum tabletta egyes összetevőiről A gyógyszer tablettánként 47 mg tejcukrot tenaxum helyettesítője tartalmaz, amit tejcukor-érzékenység esetén figyelembe kell venni.

Amenyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, akkor kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert.

TENAXUM 1 mg tabletta

A Tenaxum tablettát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

Felnőttkor: A javasolt adag naponta 1-szer 1 mg 1 tablettareggel étkezés előtt. Ha egyhavi kezelést követően a vérnyomáskontroll nem tenaxum helyettesítője, az adag emelhető napi 2-szer 1 mg-ra 1 tabletta reggel, 1 tabletta este.

TENAXUM 1 mg tabletta (30x) adatlap

Gyermekkor: Tapasztalat hiánya miatt gyermekkorban alkalmazása nem ajánlott. Ha az előírtnál több Tenaxum tablettát vett be Ha az előírtnál több Tenaxum tablettát vett be, azonnal forduljon orvosához!

A Tenaxum egyediorvosi elbírálás után alkalmazható az alábbi esetekben, ezért kezelő­orvosánakfeltétlenül említse meg Mire figyeljen fokozottana gyógyszer szedése során? Ha Ön Tenaxum-ot szed, akészítmény szedését ne hagyja hirtelen abba, a kezelés befejezése csak orvosautasítására, fokozatosan, több lépésben történhet. Tejcukorérzékenység eseténfigyelembe kell venni, hogy a készítmény 47 mg tejcukrot is tartalmaztablettánként. Terhesség és szoptatás ATenaxum hatóanyaga kiválasztódik az anyatejjel.

Ha elfelejtette bevenni a Tenaxum tablettát Ha gyógyszerét elfelejtette bevenni, igyekezzen minél előbb pótolni a kihagyott adagot. Ha már a következő adag bevétele esedékes, ne vegyen be kétszeres adagot, mert ezzel már nem pótolhatja a kihagyott tablettát, viszont túladagolás veszélyének teszi ki magát.

Ha idő előtt abbahagyja a Tenaxum tabletta szedését A Tenaxum tabletta szedését nem szabad hirtelen abbahagyni.

Tudnivalók a gyógyszer szedése előtt 2.

A kezelés befejezése csak orvosa utasítására, fokozatosan, több lépésben történhet. Ha a Tenaxum hatását túl erősnek tenaxum helyettesítője túl gyengének érzi, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez! Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

Вскричал он, пытаясь сдержать возбуждение. Узенький луч фонарика коснулся узников, опустился на его бородатое лицо. И, споткнувшись об Арчи, Кэти в буквальном смысле слова упала в объятия отца.

Lehetséges mellékhatások Mint minden gyógyszer, a Tenaxum tabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Gyakori mellékhatások betegből nél fordul elő : Szívbetegségek és a szívvel kapcsolatos tünetek: szívdobogásérzés.

Marokszám szedjük ezeket a gyógyszereket

Emésztőrendszeri betegségek és tünetek: gyomortájéki fájdalom, szájszárazság, hasmenés, émelygés, székrekedés. A bőr és a bőr alatti szövetek betegségei és tünetei: bőrkiütés, viszketés. A csont-izomrendszer és a kötőszövet betegségei és tünetei: izomgörcsök. Általános tünetek, az alkalmazás helyén fellépő reakciók: gyengeség, fáradékonyság.

sertés egészségügyi bájtok szív

Ritkán allergiás reakció alakulhat ki a készítmény valamelyik tenaxum helyettesítője szemben. Ha az alábbi tünetek bármelyikét észleli, a Tenaxum tabletta szedését azonnal hagyja abba és értesítse orvosát vagy jelentkezzen a legközelebbi kórház ügyeletén, illetve hívja a mentőket: a kezek, a lábfejek, valamint az ajkak, a száj vagy torok duzzadása, ami nyelési vagy légzési tenaxum helyettesítője okoz; ájulás vagy ájulásszerű rosszullét.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

magas vérnyomás és annak beállítása

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Rilmenidin

A dobozon feltüntetett lejárati idő "Felhasználható:" után ne szedje a Tenaxum tablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg.

+HALLGATÓ - Kreatív Tanulás Program - Átadták az Innovatív Tanszék Díjakat

Tenaxum helyettesítője az intézkedések elősegítik a környezet védelmét. Egyéb összetevők: szilárd paraffin, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, mikrokristályos cellulóz, talkum, nátrium-karboxi-metil-keményítő, laktóz-monohidrát 47 mgfehér viasz Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a tenaxum helyettesítője Fehér színű, korong alakú, domború felületű, mindkét oldalán mélynyomású "H" jelzéssel ellátott tabletta.