Marihuána vérnyomás. Bejegyzés navigáció


Nemcsak az elmét bódítja, a szívet is kikezdi a marihuána Tátrai Péter A kannabiszt használók körében csaknem kétszer olyan gyakran fordul elő stressz-kardiomiopátia, mint a szerrel nem élő kontrollpopulációban — állapították meg a St. Luke's University Pennsylvania, Egyesült Államok kutatói.

a magas vérnyomás okozta halál valószínűsége a magas vérnyomás orvosi diagnózisa

A szerhasználatra vonatkozó információ vagy a marihuána vérnyomás kórtörténetéből, vagy a vizeletvizsgálatuk eredményéből származott. A marihuána élettani hatásai, különösképpen a keringési rendszerre gyakorolt befolyása még mindig nem kellőképpen ismert.

milyen teszteket kell teljesíteni a magas vérnyomású fórum számára magas vérnyomás reggeli

Most, hogy egyre könnyebb hozzájutni, és egyes államok legalizálták is a használatát, kiemelkedően fontos tájékoztatni az embereket arról, hogy a kannabisz egyes fogyasztókban szív- és érrendszeri károsodást okozhat" — hangsúlyozta a kutatásban részt vevő Amitoj Singh, a St. Luke's kardiológus főorvosa. A stressz okozta kardiomiopátia a szívizom hirtelen, rendszerint átmeneti jellegű meggyengülése, amely rontja a szív pumpafunkcióját, ezért mellkasi fájdalommal, légszomjjal, szédüléssel, olykor ájulással jelentkezik.

Marihuána vérnyomás USA központi fekvőbeteg-nyilvántartása, a Nationwide Inpatient Sample adatai szerint és között összesen 33 beteg került stressz okozta kardiomiopátiával kórházba az Egyesült Államokban.

autonóm hipertónia magas vérnyomás kezelése galagonya tinktúrával

Közülük en voltak megállapítható módon aktív marihuánahasználók. Már fiatalkorban kialakul a probléma A kannabisszal nem élőkhöz képest a szerhasználóknál általában fiatalabb korban alakult ki marihuána vérnyomás probléma.

A többségében férfi marihuánafogyasztóknál annak ellenére jelentkezett a kardiomiopátia, hogy alacsonyabb szív- és érrendszeri rizikócsoportba tartoztak, például kisebb arányban fordult elő közöttük magas vérnyomás, diabétesz és magas koleszterinszint.

Sőt, fiatalabb marihuána vérnyomás és alacsonyabb rizikóbesorolásuk ellenére nagyobb eséllyel okozott náluk a szívizomgyengeség szívleállást szerhasználók: 2.

magas vérnyomású bradycardia magas vérnyomás tinnitus hogyan kell kezelni

A kardiomiopátia kialakulása ezekben a fiatalabb marihuánahasználó páciensekben arra int bennünket, hogy a jelenségek között oki kapcsolat állhat fenn, amely további vizsgálatot igényel" — fűzte hozzá Sahil Agrawal, aki szintén kardiológus főorvosként vett részt a felmérés elkészítésében.

Mivel ezek közül néhány szintén fokozhatja a kardiomiopátia kockázatát, a kutatók számításaikban kiküszöbölték ezen ismert rizikófaktorok hatását, hogy megvizsgálhassák a marihuána és a stressz okozta kardiomiopátia közötti közvetlen összefüggést.

Óvatosan kell kezelni az eredményeket A tanulmány marihuána vérnyomás korlátozza, hogy az adatgyűjtés retrospektív módon történt, ezért a kutatóknak a szerhasználat gyakoriságát illetően, valamint a szerhasználat és a kardiomiopátia kialakulása között nyomás 140/100 hipertónia időre vonatkozóan nem állt rendelkezésükre adat.

hipertóniás látás ízletes ételek a magas vérnyomás ellen

Továbbá, mivel a megfigyelő jellegű tanulmányok nem alkalmasak az ok-okozati viszonyok feltárására, továbbra is nyitott a kérdés, hogy a kannabisz használata vajon közvetlen oka-e a szívizomgyengeség kialakulásának. Végezetül, mivel az adatok regisztrálása nem államokra lebontva történt, a tanulmányból az sem derül ki, hogy az esetlegesen a marihuánához kapcsolható szívproblémák ott váltak-e gyakoribbá, ahol a szert korábban legalizálták.

magas vérnyomás 140/80 A VDS hipertóniába került

Kapcsolódó cikkek.