Hipertónia meditáció


ha 2 fokú hipertóniám van menopauza által provokált hipertónia

A magyarok negyede valamilyen szívbetegségbe hal bele, ami csaknem duplája az Európai Unió hipertónia meditáció. A szívbetegségek három legfőbb rizikófaktora a magas vérnyomás, a cukorbetegségvalamint a dohányzás.

vérnyomáscsökkentők hypertonia akupunktúrás pont magas vérnyomás

A megelőzésben természetesen nagyon fontos szerepet tölt be az egészséges életmód, a testmozgás, a helyes táplálkozás — de a Transzcendentális Meditáció gyakorlásával is rendkívül sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért. Lássuk, hogy az egyes területeken hogyan javíthat a TM. A következő nagyon érdekes kísérletben a résztvevőket 3 csoportra osztották: az első csoport TM-et gyakorolt, a másik egy másfajta lazító technikát progresszív izomrelaxáció vagy PMRmíg a hipertónia meditáció csoport elméleti oktatást kapott arról, mennyire fontos az egészséges életmód, hipertónia meditáció hogyan változtathatnák meg a jelenlegi életstílusukat.

A vérnyomást mérő kutatók természetesen nem tudták, ki melyik csoportba tartozik. Három hónap elteltével a kutatók azt találták, hogy az egészségügyi oktatásban részesülőknél gyakorlatilag nem volt kimutatható változás.

A relaxációs technikát gyakorló csoportnál volt némi csökkenés a vérnyomásban kb. Nem véletlen, hogy a TM az egyetlen meditációs technika, amely bírja az American Heart Association, hipertónia meditáció világ legnagyobb non-profit szívkutató intézetének ajánlását.

tudományos kutatás a magas vérnyomásban szív-egészségügyi szűrések a munkahelyen

A szervezet mintegy 40 évnyi kutatás eredményeit hasonlította össze és publikálta a Hypertension című szaklapban. A különböző meditációs technikák terén azt a végkövetkeztetést vonták le, hogy a TM az egyetlen olyan meditációs technika, amely igazolható módon csökkenti a magas vérnyomást Hypertension, A vizsgált módszerek között szerepelt a jóga és hipertónia meditáció mindfulness is, ezeknél azonban nem figyeltek meg kimutatható változást a vérnyomás csökkenése terén, így ezek C besorolást kaptak vagyis nem ajánlották őket a klinikai gyakorlatban kiegészítő terápiaként a magas vérnyomás csökkentésére.

Minnesota Egyetem szívegészségügyi klinikája nyugtató leviszi a vérnyomást